ARTISTER 2006

Fra 5 forskjellige scener blir det non-stop musikk fra 12 forskjellige band hele kvelden!
 

 


LILLESTRØM KULTURSENTER - FREDAG 29.12 FRA KL. 19.00

Klikk på artist for å komme rett til omtale

For tidspunkt og hvilken scene det spilles på se lenger ned 
 

SVANTE THURESSON
 
Nostalgi jazz med Sveriges Music Man #1

  SHARP 9
Stjernelag ledet av Staffan W-Olsson fra The Real Thing og Mezzoforte

LA DESCARGA
Norges første, største, beste, heftigste og eldste salsaband !

GOIN` APE
Norsk autentisk Rockabilly band – fra Romerike !

BLÅ RESEPT
Lillestrømband med blues, soul, funk og jazz på programmet

PALLE WAGNBERG
Godbiter fra den svenske viseskatten

MADE IN COREA
Lokalt Chick Corea coverband forsterket med blåsere

BIG CHIEF JAZZBAND
Verdens lengst bestående aktive gla'jazz orkester !

PALLE WAGNBERG/FRODE KJEKSTAD
Groovy souljazz på B3-orgel og gitar

SUGAR ANNE & HER GOOD ROCKIN' DADDIES
Sugende og velspillende R&B band

MODNE MENN & SØNNER
70-talls coverband, org. ”Fryd & Gammen”

STAFFAN WILLIAM-OLSSON TRIO  
Jazzversjoner av kjente poplåter fra Beatles og ABBA til Black Sabbath !

GRATIS BARNEKONSERT
Elisabeth Lindland fra NRKs "Julemorgen" og barnekoret "Miniklang"

 

TID STJERNESALEN CONNECT BLACK BOX KUNST TORGET PUBEN TEATER TORGET
17.00            
17.30            
18.00           Barneforestilling
18.30           Tekstboks:  
 
19.00 Svante Thuresson Made in Corea Goin' Ape Blå Resept    
19.30 Sharp 9 m/ SWO     (dans) Palle W (viser)  
20.00 Tekstboks:  
Tekstboks:  
Tekstboks:  
Tekstboks:  
Tekstboks:  
 
         
20.30           Palle W. / Frode K.
21.00 Big Chief  Goin' Ape Made in Corea Blå Resept    
21.30 Jazzband     (dans) Palle W (viser)  
22.00       Tekstboks:  
Tekstboks:  
 
   
22.30   Svante Thuresson        Palle W. / Frode K.
23.00 La Descarga Staffan W-Olsson Sugar Anne Mode Menn Tekstboks:  
 
23.30   Trio   (dans) Palle W (viser)  
24.00 Tekstboks:  
 
  Tekstboks:  
Tekstboks:  
 
    Palle Wagnberg B3
00.30   La Descarga   Modne Menn   Frode Kjekstad (g)
01.00 Sugar Anne     (dans) Palle W (viser)  
01.30            
02.00 slutt slutt slutt slutt slutt slutt

 

SVANTE THURESSON – nostalgi jazz med Sveriges Music Man #1

Svante Thuresson synger mest jazz og soul, men inntåget i musikk bransjen skjedde som trommis på 1950-tallet i bl.a. Hacke Björkstens Band og Åke Persson Band. Med disse spilte han jazz på Nalen i Stockholm og jammet med bl.a. Dizzy Gillespie. Svante sang deretter i gruppen Gals and Pals under 1960-tallet og de koret bak mange kjente artister, bl.a. i Povel Ramels ”Ta av dej skorna”. Svante Thuresson medvirket også i noen av Hasseåtages show, bl.a. ”Gula Hund”. Han representerte Sverige i Eurovision Song Contest i 1966, da han sammen med Lill Lindfors sang ”Nygammal Vals” (ble nr. 2 i finalen i Luxemburg).

Svante Thuresson tilhører Sveriges jazzelite og har over 40 år som vokalist bak seg. Han har hatt gleden av å samarbeide med noen av verdens største jazzmusikere som for eksempel Art Farmer, Toots Thielemans og Lee Konitz, og er i dag en aktiv pedagog i tillegg til konsertering over hele Norden og internasjonalt. Dette blir garantert et av høydepunktene under årets RIBBEjazz.
Om noen er Sveriges Music Man så må det være Svante Thuresson. Helt siden Beppe Wolgers skrev teksten "Hip Man" har han alltid vært den hippeste og cooleste katten - både hos jazz fansen i hans egen alder og hos den yngre generasjonen.

Den store forbildet hos den unge Svante måtte nødvendigvis bli Frank Sinatra. Det var Sinatra som vakte sanginteressen og som fremdeles er en stor inspirasjonskilde. Blant favorittene ellers finns helt klart Beppe Wolgers svenske tolkninger av klassiske standards. De låtene foretrekker han å synge på svensk !

http://susning.nu/Svante_Thuresson

 

SHARP 9 - stjernelag ledet av Staffan W-Olsson (The Real Thing/Mezzoforte)

Her kommer et stjernespekket 9-mannsband med seks blåsere og komp bestående av noen de mest fremtredende musikerne på den norske jazzscenen samlet på et brett. Gitaristen Staffan William-Olsson, kjent fra bl.a The Real Thing og Mezzoforte,  er bandets leder og hovedsaklige komponist/arrangør. Gruppen ble en umiddelbar suksess etter starten i 2004 og har allerede spilt på de fleste større jazzklubber og festivaler i Norge og Sverige. De ble også nominert til Spellemannsprisen i 2004 for sin debutplate No:Network og er elsket av publikum for sine liveopptredener.
Musikalsk sett er Sharp 9 elegant og forfriskende, med låtmateriale forankret i amerikansk jazz med alt fra Basie-inspirert swing til cool vestkystjazz, funk og latin, bebop og blues.
Med den sterke besetningen kommer solistprestasjonene som perler på en snor og bidrar til å gjøre bandet til en sjelden konsertopplevelse. Ikke gå glipp av denne muligheten å høre kremen av norske jazzmusikere i en ny setting for dette kommer det til å slå gnister av.

 

 


 

LA DESCARGA - Norges første, største, beste, heftigste og eldste salsaband !


I 1985 dro den unge norsk musikeren Sverre Indris Joner til Cuba for å frarøve den afrocubanske musikken dens hemmeligheter.
Vel hjemme igjen dannet han sammen med den Cubanske vokalisten Sergio Gonzalez og fire norske jazzmusikere La Descarga - Oslos første salsaband. Dette var i 1986. Siden den gang har La Descarga vokst på alle måter, og er nå mer dansevennlig enn noensinne!
Repertoaret spenner fra ren salsa og chachacha til funky timba. Det bobler av humør og temperament – og - det svinger selvfølgelig hemningsløst! La Descarga har høstet lovord for sitt repertoar fra kjennere både i Europa og Latin-Amerika.
Foruten å ha spilt på alt fra Latinofestivalen i Trondheim, jazzfestivalene i Molde, Kongsberg, Sandvika, Lillehammer (Dølajazz), Hesparia Winter Carnival og Jyvaskyla Summer Jazz i Finland og NRK1(TV), har La Descarga en sjelden gang noen eksklusive jobber i Oslo på for eksempel Smuget og Cosmopolite.
www.notam02.no/~indris/Descargano.html

GOIN` APE - Norsk autentisk Rockabilly band – fra Romerike !

Bandet serverer naken, rå , autentisk rockabilly med ståbass og masse sjel slik ekte rockabilly skal låte. Goin' Ape er et band som prøver å lure folk til å tro at de er et countryband ved å spille countrylåter i rockabillydrakt - og de gjør det svinaktig godt! Guttene representerer røttene, det ville, rebellske uttrykket som ville sendt Pat Boone gråtende hjem til mamma med krøll på findressen. Fra første grep merker man at man her har med å gjøre et band som elsker det de driver med: Skikkelig  råtøff rockabilly fra rockens barneår. Romeriksbandet Goin' Ape spiller swingende 50-talls musikk for de som lengter tilbake til en tid uten bekymringer og stress. På grunn av sin delvis akustiske besetning, fungerer dette bandet like godt i små rom på lavt volum som på store festivaler med trøkk. Og ikke minst er bandet et skue visuelt, hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene når det gjelder den autentiske 50’s looken; alt serveres så autentisk som mulig, med litervis av ekte svette i hver en trevl av de gamle dressene. Flere av låtene har helt klare anslag av gode elementer og er sikre innertiere på en hvilken som helst konsert. Stor glød og entusiasme preger det sprudlende showet deres og det er aldri et eneste kjedelig sekund når Goin´ Ape står på scenen - Rockabilly Rules!
Bandet består av;
Roy Botten - rhythm guitar & vocal, Janis Bastakis - lead guitar, Bjørn Asle "Barsle" Nordli - bass og Geir Hoel Arnesen - trommer.

http://home.no.net/goinape/


 

BLÅ RESEPT – Lillestrømband med blues, soul, funk og jazz på programmet

Blå Resept ble starta i 1998, og er et Lillestrømband. De starta opp som et rent bluesband, men har kryddra repertoaret med soul og en dose funk og jazz - noe som gjør musikken fargerik. Blå Resept presenterer musikken hardt og presist med gitar, hammondorgel og ståbass som viktige elementer. En aften med blå resept kurerer det meste og vi anbefaler en stor dose !

Bandet består av;
Geir Paulsberg – gitar/sang, Ragnar Rutle – trommer, Oddbjørn Grønseth - hammond/sang, Roar Paulsberg – bass/ståbass/sang og Arve Lund - sang/gitar.

http://www.blarezept.com/
 

 

 

PALLE WAGNBERG - godbiter fra den svenske viseskatten, med hovedvekt på sanger av trubaduren Cornelis Vreeswijk

Palle Wagnberg er mest kjent som organist, bassist, komponist og vokalist i den norsk-svenske jazzgruppen ”The Real Thing” og fra sin egen orgeltrio; ”Paul Wagnberg Organ Unit”.
Men ved siden av jazz karrieren har han i senere tid også opptrådt som visetolker. Mest er det viser fra den store, svenske visetradisjonen som da blir fremført. I denne sammenhengen akkompagnerer Palle seg selv kun på kassegitar. Det blir en salig blanding av vakre og humoristiske komposisjoner, men også noen til ettertanke.

Siden Cornelis Vreeswijk er en klar favoritt hos Palle så det blir mye fra ”den Flygande Holländaren”, kanskje med et snev av imitasjon ! Noen egne viser står også på programmet. Nøkkelord her er humor og sart ettertenksomhet.

F.v. Fredrik Jørgensen (bass), Erik Jøkling (trommer og perkusjon), Jarle G. Storløkken (gitar) og Ola Lindh (vibrafon)

I utgangspunktet en lokal jazzkvartett bestående av fire unge musikere som utelukkende spiller musikk av den amerikanske jazzpianisten og komponisten Chick Corea. For anledningen også forsterket med blåsere. 

I det ene settet deltar Tarjei W. Grimsby på trombone, Rune Nicolaysen på sax+fløyte, og Morten B. Engebretsen på klarinetter. I det andre settet er Svein Greni på fløyte gjesteartist

 

MADE IN COREA - lokalt Chick Corea coverband forsterket med blåsere 

Bandet hadde sin første store konsert under Byfesten i Lillestrøm i 2002. Høsten 2004 arrangerte de ”A Grand Tribute to Chick Corea for et utvidet, håndplukket orkester i Lillestrøm Kultursenter til terningkast 6 i Romerikes Blad.  Like begeistret ble trolig også Chick Corea som i ettertid fikk tilsendt et opptak av konserten. I fjor sommer under Kongsberg Jazzfestival dukket sjefen sjøl opp og Romeriksbandet fikk sin største drøm oppfylt – å spille sammen med forbildet sitt. I våres gjentok Made in Corea suksessen fra 2004 med konserten "Definitivt Corea", en ny hyllest til jazzgiganten Chick Corea. Nok en gang utvidet bandet besetningen med blåsere, strykere, perkusjon og vokal, for å kunne fremføre Coreas mest ambisiøse verker. Et 19-manns ensemble presenterte Chick Corea fra alle hold, både hva angår epoke og genre. Siste stunt fra dette utrolige bandet skjedde denne  høsten i samarbeid med Det Norske Blåseensemble og saksofonist Tore Brunborg hvor de presenterte 40 år med Chick Corea. Her hadde Jarle Storløkken arrangert flere av Coreas mest ambisiøse verker for nettopp blåseorkester, jazzkvartett og saksofonist.
http://www.madeincorea.no

 

BCJ står for dixieland, blues og ragtime av ypperste New Orleans kvalitet. De ble æresborgere av New Orleans etter sine konserter i Jazzens fødeby i 1989. Nevnes må også konserten de holdt på den Kinesiske Mur i 1995 – som første jazzband i verden ! Bandet var Norges mest populære konsert- og danseorkester i 50-årene, og har fortsatt et stort og engasjert publikum. Big Chief har turnert over hele verden og har selvsagt også gitt ut en mengde plater. Deres første plateinnspilling medførte så stort salg, at alle tidligere salgsrekorder av `78 jazzplater laget i Norge sprakk fullstendig. Utallige konserter, TV-opptredener og plateinnspillinger senere er The Big Chief Jazzband altså ”still going strong”, og vi gleder oss til nok en flott konsert med dette legendariske orkesteret - verdens lengst bestående aktive gla'jazz orkester !
Medlemmer;
Eivind H. Solberg – trompet, Harald Bergersen - klarinett/saxofon, Ole Reitan – trombone, Arild Berger – piano, Bjørn Pedersen – bass, Olav Gustafsson - trommer.
http://www.bigchief.no/

 

BIG CHIEF JAZZBAND
- verdens lengst bestående aktive gla'jazz orkester !


 

 

PALLE WAGNBERG & FRODE KJEKSTAD - groovy souljazz på
B3-orgel og gitar

 

PALLE GROOVE WAGNBERG som vi liker å kalle han eller Paul Wagnberg som er hans rette navn er opprinnelig svensk, født i Norrköping i 1961. Han har jobbet som profesjonell musiker siden 1985. På denne tiden flyttet han også til Norge. Palles spillestil er tydelig influert av Jimmy Smith, som revolusjonerte bruken av Hammond-orgelet og utviklet en ny form for orgeljazz på 1950 - tallet. Mange har fulgt i hans fotspor, og Palle Wagnberg er en av dagens fremste representanter for denne musikk-formen. Samtidig tilfører han musikken nye elementer som resulterer i en egen, unik stil. Det er en opplevelse å se Paul Wagnberg på scenen, ikke minst på grunn av det utrolige fotarbeidet. Pedalene på B3'en trakteres med en hurtighet og nøyaktighet som få, hvis noen, kan matche. Etter å ha spillt med The Real Thing siden 1992 samarbeider Palle for tiden med bl.a. gitaristen Frode Kjekstad i sin egen trio "Paul Wagnberg Organ Unit". Med denne trioen har han så langt gitt ut to album, "Eat Meat" i 1999 og "Gone Fishing" som kom i 2001. Trommeslager Torstein Ellingsen medvirker på begge platene, mens gitaristene Randy Johnston og Frode Kjekstad er
representert på en plate hver.

FRODE KJEKSTAD fra Lier ved Drammen er en svært stilsikker og smakfull gitarist i souljazz-gata. Allerede som 15-åring begynte Kjekstad å ta timer med den svensk-norske guruen på området, Staffan William-Olsson, og fra da av har kursen tydeligvis vært staka ut: Gitarister med et varmt og groovy uttrykk som Kenny Burrell, Barney Kessel, Pat Martino og ikke minst Wes Montgomery har tydeligvis vært solide "læremestre" og Kjekstad har skjønt det meste av hva disse guruene har holdt på med og gjort uttrykket til sitt eget.
Når han først skulle debutere under eget navn så tok like godt Kjekstad turen til New York - intet mindre - og etter noen timer sammen med noen av de heftigste gutta i klassen var "New York Time" blitt virkelighet. Sammen med Joey DeFrancescos trommeslager, Byron Landham, og en av guruene fra 60-tallet på det heftige B-3 orgelet, Dr.Lonnie Smith, har Kjekstad skapt en souljazz-groove av det aller ypperligste slaget og det skader heller ikke på noen som helst måte at en av de nye, unge tenoristene "over there" med noe skikkelig på hjertet, Eric Alexander, bidrar på fire av låtene.

http://www.frodekjekstad.com/

http://www.jazzorganister.com/paul.htm


SUGAR ANNE & HER GOOD ROCKIN' DADDIES - sugende og velspillende lokalt R&B band

Bandet er oppkalt etter en stor Rhythm & Blues-klassiker fra 1955 sunget av Etta James. Magne Storløkken og sønnen Jarle var fødselshjelper for skuddårsfest-bandet  Sugar Anne & Her Good Rockin' Daddies som spiller go'låtene fra 1940-50- og 60-tallet.

Sugar Anne (Anne Marte Slinning) er, som hovedvokalist, selve frontfiguren i bandet. Hun har ei svært kraftfull og uttrykksfull stemme med historiske overtoner fra mange blueskvinner, fra de klassiske på 20- og 30-tallet, via Memphis Minnie på 30- og 40-tallet, til de hardtsvingende rhythm & blues-kvinnene på 50- og 60-tallet. Anne Marte fikk en tidlig start som korsanger i sin hjemby Ålesund. Så tidlig som i 1982 ble hun medlem i koret SKRUK, som har samarbeidet med Iver Kleive, Brass Bros, Henning Sommero, Ytre Suløen Jazzensemle, m fl. Anne Marte har også vært solist med Magnolia Jazzband og Ytre Suløen jazzensemble. Hun er spesielt glad i blues, og har turnert mye som vokalist i bandet Oslo Bluesband (1986-94), og har også i flere år samarbeidet med bluesgitarist Kurt Slevigen.

http://home.chello.no/~sugar/index.html

Bandet består av; Anne Marte Slinning - vokal, Kjetil Laumann - vokal, Stein Idar Stokke - vokal/munnspill, Jarle Storløkken - gitar, Roar Paulsberg - bass, Svein Greni - sax/fløyte, Tarjei Grimsby - trombone, Espen Aslaksen - barytonsax og Erik Jøkling - trommer


MODNE MENN & SØNNER
70-talls coverband, org. ”Fryd & Gammen”


Foto: Knut Buer©

Modne Menn & Sønner er det opprinnelige Fryd & Gammen som ble startet så tidlig som i 1970 . Må ikke forveksles med dagens danseband Fryd & Gammen ! Bandet spilte Blues, Rock og Dansemusikk rundt i Sør-Norge på hele 70 tallet. Mange husker kanskje bandet som et husband på Sinclair i Lillestrøm på 70 tallet. I denne perioden ble det 1 plateinnspilling og 3 TV sendingen i NRK. 50 årslaget til en av vokalistene, Stein Gudmundsen brakte gutta sammen igjen etter 20 årspause. Dette ga mersmak og gamle låter og arrangementer ble plukket fram og etter hvert øvd inn. Gutta treffes i dag regelmessig for å øve inn låter som ligger i Rock, Soul, Blues stilen, fortrinnsvis fra 60 og 70 tallet. Litt groovy jazz blir det også ! Med 3 blåsere og 2 vokalister er lydbilde tett og kompakt med høy partyfaktor.
Modne Menn & Sønner ønsker å samarbeide med unge fremadstormende musikere, og har i dag med Joacim Svendsen, gitar, sønn av saksofonist Ronny, Ole Chr. Rydland på trommer og Eiolf Ødegård, Keyboards.

Bandet består av:
Ronny Svendsen - saxer, Terje Langsrud - trompet, Sigurd Slembe - trombone, Tom Frogner - bass, Frank Syversen - gitar, Joacim Svendsen - gitar, Stein Gudmundsen - vokal, Vidar Olsen - Vokal, Ole Chr Rydland - trommer og Eiolf Ødegård - keyboards.

 

STAFFAN W-OLSSON TRIO
-
Jazzversjoner av kjente poplåter !

Våren 2001 ble "The Staffan William-Olsson Trio" etablert. Etter å ha spilt egenkomponert musikk i nesten et tiår med The Real Thing og Staffan William-Olsson Sextet, følte den svensknorske gitaristen et behov for å tolke andres musikk. Konseptet ble å fremføre jazzversjoner av kjente poplåter fra f.eks. Beatles, ABBA, Franz Liszt, Black Sabbath og Thorbjørn Egner. CD-en "POP!" ble utgitt i mars 2001, og pressen skrev: "Et gitarmesterskap som løfter han inn i den ypperste plektereliten" (Tor Hammerø, Puls), "Jazztrio med popmelodier i egne, spennende tapninger" (Kurt Bakkemoen, VG), "Den som ikkje blir i godlage av denne musikken, er det lite håp for" (Roald Helgheim, Dagsavisen), "William-Olsson greier det mesterstykke å kombinere virtuositet med følelse" (Geir Løvli, Fredrikstad Blad)
 

 

BARN

TIL ALLE BARN !

VI INVITERER ALLE BARN TIL Å KLE SEG UT SOM JULEBUKKER.

MØT OPP PÅ STORTORGET VED MENY KL.16.45

AVMARSJ KL. 17.00 NED JULEGATA TIL KULTURSENTERET.

GRATIS BARNEKONSERT KL.18.00 MED PROGRAMLEDER

ELISABETH LINDLAND FRA NRKs ”JULEMORGEN”

OG BARNEKORET "MINIKLANG" FRA SKEDSMO.

ALLE BARN UTKLEDD SOM JULEBUKKER FÅR

GRATIS GODTEPOSER VED AVSLUTNING CA. KL.18.45.

 

GRATIS BARNEKONSERT
- Elisabeth Lindland fra NRKs "Julemorgen" og barnekoret "Miniklang"

Elisabeth Lindland har i flere sesonger vært programleder for Julemorgen på NRK1 og er en A-kjendis blant norske barn. Etter at hun ble håndplukket til Julemorgen i 1999, har barne-underholdning utgjort en større og større del av virksomheten. Utenom samarbeidet med NRK kollega Nissa Nyberget, har hun bl.a. turnert med barneforestillinger for Rikskonsertene, og spilt inn CD’en Miriam Steinhuggerdatter. I tillegg opptrer hun ofte som “voksen”solist for ulike konsertorkestre.
Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget har vært programledere for 100 direktesendte Julemorgen-sendinger på NRK 1, holdt nærmere 150 konserter fra Svalbard til Qatar (!), spilt inn 4 CD’er og gitt ut deres egen sangbok. De har opptrådt alene og med Kringkastingsorkesteret, med barnesolister og 1000-barns kor, i gymsaler og på TusenFryd og i Oslo Konserthus. De har ligget 3 ganger på Norsktoppen og blitt nominert til Spellemannsprisen. Varemerket deres alene eller sammen er levende musikk. De bruker aldri “musikk på boks”, men har alltid med seg topp musikere, og gjerne lokale kor som er med dem hele konserten.

 

http://www.nissaogelisabeth.com/

 

Miniklang ble etablert i september 2005, og er et nytt og friskt tilbud for barn og unge i Skedsmo kommune. Barnekoret synger alt fra klassisk og viser til gospel og populærmusikk. Enkelte av sangene følges av dans og bevegelser. Miniklang har mange opptredener og synger på alt fra kirkekonserter til kjøpesentre. Korets faste dirigent er Ingrid Danbolt.

http://www.kor.no/kor/index.cfm?kor=1834

 

GOD FORNØYELSE !

www.lillestrøm.jazzklubb.no
KULTURTIBUD DET SWINGER AV !

SPONSORER: